Compot de visine

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • visine
  • zahar (3 linguri la un borcan de 800 gr)
  • aspirina sau putin conservant

Mod de preparare

Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos pe un prosop curat.

Visinele le spalam bine si le indepartam coditele.

Punem in borcane visine, cat sa fie pana la jumatate.

Masuram cantitatea de apa care ne trebuie pentru a umple toate borcanele si o punem intr-o oala.

Adaugam si zaharul necesar, 3 linguri la borcan ori numarul de borcane.

Punem oala pe foc si invartim siropul pana ce zaharul se topeste.

Acesta il repartizam in fiecare borcan.

Deasupra punem putina aspirina sau conservant.

Inchidem bine borcanele.

Le invelim in hartie si le asezam intr-o oala mai larga.

Punem apa rece cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi si deasupra punem un prosop curat de bucatarie.

Le sterilizam la foc potrivit pana ce observam ca visinele incep sa se crape.

Cand sunt gata le scoatem din oala, le stergem bine si le acoperim cu o patura pana a 2 a zi.

A 2 a zi le etichetam si le punem intr-un loc racoros.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise