COMPOT DEPRUNE ALBE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Nu se cere o cantitate stas. Dintro cantitate mai mare de prune albe
  • am pregatit pt iarna compot si gem.

Mod de preparare

Prunele mai coapte le-am folosit la gem, iar cele mai tari la compot. Dupa ce am sortat fructele, le-am spalat. Am folosit borcane de 800 g pe care le-am spalat, apoi le-am sterilizat in cuptorul de la aragaz. Am procedat asa: am asezat prunele in borcane. Pt fiecare borcan am folosit 4 linguri de zahar si apa. Am masurat cata apa intra intrun borcan cu fructe, am calculat apa pt toate borcanele, am adugat zaharul, am incalzit putin compozitia sa fie omogena, apoi am turnat-o din nou in borcane, pe care le-am capacit cu capace metalice. Am asezat borcanele in tava de la aragaz in care am pus apa si am dat compotul la cuptor cam 30 minute. Dupa ce se stinge focul la cuptor, se lasa compotul sa se raceasca acolo pana a doua zi, cand asezam compotul in camara.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise