Compot pt iarna din prune brune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg prune brune
  • zahar(4 linguri la borcanul de 800 g)
  • apa
  • vanilie
  • cuisoare macinate.

Mod de preparare

Prunele se spala se aseaza in borcane de 0,800 g. Ca sa stim cu aproximatie cata apa folosim pt un borcan de compot, procedam asa: turnam apa intrun borcan cu prune, golim apa intro cratita si masuram cantitatea respectiva. Pt fiecare borcan de compot folosim 4 linguri de zahar. Punem toata cantitatea de apa si zahar la foc, adaugam un varf de cutit cu cuisoare macinate, cateva vanilii(3-4 plicuri), amestecam pana la topirea completa a zaharului(nu fierbem siropul, doar il incalzim putin), apoi strecuram siropul in fiecare borcan peste prune. Capsam borcanele, apoi le asezam intro tava in care punem apa si le dam la cuptorul incins cam 30 minute, stingem focul si lasam borcanele sa se raceasca, apoi le asezam in camara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise