Conopida intreaga la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 conopida intreaga curatata de frunze
  • - 400 g iaurt grecesc
  • - zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • - 1 lingura curry
  • - 1/2 lingura usturoi pudra
  • - putin chilli uscat
  • - o lingura ulei vegetal
  • - sare de mare, piper

Mod de preparare

Reteta este foarte simpla. Mai intai amestecati iaurtul cu coaja rasa si zeama de lamaie, curry, usturoi, chilli, sare de mare si piper. Scufundati in acest amestec capul conopidei, tinand bine de tulpina si executand miscari circulare pentru a imbraca in intregime conopida in sos.

Incingeti cuptorul la 200 grade si ungeti cu ulei o tava tapetata cu hartie de copt. Asezati conopida in tava, cu inflorescentele in sus, si introduceti la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, pana capata o culoare aramie.

Am servit acest preparat alaturi de grisine cu rozmarin invelite in prosciutto crudo.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise