Conopida la cuptor cu rosii umplute

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 100ml lapte
  • 9 linguri fulgi de ovaz
  • 1 cub branza topita
  • nucsoara pisata
  • piper alb
  • boia dulce de ardei
  • 4 rosii
  • 300g carne de vita tocata
  • 2 linguri branza de vaci
  • 1 ceapa
  • 2 linguri verdeata tocata
  • cateva frunze busuioc

Mod de preparare

Se desface conopida buchetele si se pune 10 minute in apa cu sare,apoi se clateste cu apa rece si se pune la fiet in 1/2 litru cu apa si sare cca.15 minute.

Cand a fiert,conopida se pune intr-un vas termorezistent presarat cu o lingura de fulgi de ovaz si se pastreaza la cald.

Se bat bine laptele,branza topita si 5 linguri fulgi de ovaz.Se adauga zeama in care a fiert conopida si se dau intr-un clocot scurt.Sosul se condimenteaza cu nucsoara,piper alb si boia.

Rosiile se spala ,li se taie un capacel si cu o lingurita scoateti miezul.Miezul tocat de rosii se amesteca cu carnea tocata,restul de fulgi de ovaz,ceapa tocata marunt si branza de vaci.Se adauga verdeata,busuiocul tocat,sare si piper.Rosiile se umplu cu compozitia si li se pune capacelul.

Sosul de branza topita se toarna pete conopida din forma,se asaza alaturi rosiile umplute.Se introduce vasul la cuptor cca.20-25 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise