Conopida murata

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg conopida
  • 2 radacini hrean
  • 2-3 morcovi
  • 2 l apa
  • 1 l otet
  • o cana cu zahar(cana de 250 ml)
  • 3 linguri cu varf sare de muraturi
  • o lingura boabe de piper
  • 6-7 frunze de dafin

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs in strecuratoare.

Morcovul se curata se spala si se taie rondele

Hreanul se curata se spala si se taie betisoare

Se aseaza conopida in borcane(eu am folosit un borcan de 3 l si doua borcane a cate1,5 l), si se pun rondele de morcov si betisoare de hrean.

Intr-o oala pe foc se pune apa si otetul la fiert. Se adauga sarea, zaharul, piperul si frunzele de dafin.

Se toarna fierbinte cu polonicul peste conopida, in borcane.Se pun si frunzele de dafin si piperul in borcane.

Se inchid borcanele cu capace ,se lasa la racit ,apoi se depoziteaza in camara sau pivnita.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise