Conopida pane in aluat de post

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o conopida
  • otet
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • faina
  • apa minerala
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Conopida se curata de frunze,se desface buchetele,se spala si se fierbe in apa cu sare si putin otet.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie - nu sa se sfarame,dupa care se scurge, se clateste sub jetul de apa rece si se lasa la racit.

Separat se va face aluatul de clatite.Aluatul de clatite se pregateste mai vascos sa se poata prinde pe buchetelele de conopida.

Intotdeauna cand faceti aluatul de clatite puneti in castron mai intai faina,sare,piper,zeama de lamaie dupa gust si apoi apa minerala ,astfel nu se vor mai forma cocoloase .Se tine compozitia 15min-20 min la frigider. Buchetelele de conopida se trec prin aluat,apoi se introduc imediat in uleiul incins si se rumenesc pe ambele parti.Dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.

Se servesc ca atare sau cu un sos format din putin ulei ,mujdei de usturoi,otet de mere,patrunjel si marar tocat marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise