Conserva de peste

Timp pregatire
220 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (8 borcane)
  • -2 kg. de peste (de care doriti)
  • -200 ml. otet
  • -5-6 foi de dafin
  • -sare si piper
  • -ulei
  • -apa

Mod de preparare

O conserva sanatoasa, facuta in casa pe care o putem pregati in orice perioada a anului.

Este delicioasa!

Pentru inceput spalam si curatam pestele de oase.Fileurile rezultate le condimentam cu sare si piper.

Intr-o tava punem ulei cat sa acopere tot fundul.

Asezam apoi fileurile de peste, punem foile de dafin, otetul, apa cat sa le acopere si acoperim tava cu un capac.

Dam tava la cuptor, foc mic,pentru 3 ore.

Dupa acest timp, gustam pestele de sare si piper si daca este cazul mai il condimentam pana ajunge la gustul dorit.

Punem apoi conserva in borcane sterilizate si le sigilam capacele.

Asezam borcanele intr-o oala, punem apa pana ajunge la gura borcanelor si le dam la dunst, la foc mic pentru 2 ore.

Dupa acest timp, le lasam sa stea in apa in care au fiert pana a doua zi cand le putem pune in camara.

Consumam conserva de peste dupa 3 saptamani, atunci este mai gustoasa si aromele s-au combinat bine.

Alaturi de ceapa rosie, sau lamaie aveti la indemana o gustare rapida sanatoasa si delicioasa:-)

Pofta mare va doresc!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise