Copanele de pui cu orez cu ciuperci

Se pun intr-o tava 2 linguri de ulei.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani cu orez Scotti Camolino
  • 5 lg ulei
  • 4 lg pasta de tomate
  • usturoi
  • cimbru
  • chimen
  • bucuioc
  • 2 mere
  • 400 gr ciuperci
  • piper
  • 2 lg condimente pui
  • 1 morcov
  • 2 cepe uscate

Mod de preparare

Se pun intr-o tava 2 linguri de ulei. Se adauga o ceapa tocata solzisori si 4 catei de usturoi.

Se spala bine pulpele, se pun 2 cani de apa, se adauga condimente de pui, piper,chimen, busuioc si cimbru. Se pun la cuptor, la 180 grade C, aproimativ 40 minute.

Orezul se spala si se lasa in apa. Separat, se pune la incins ulei intr-o oala. Se adauga ceapa tocata, morcovul, ardeiul. Se adauga orezul, apoi si ciupercile. SE adauga apa cu condimente, se adauga busuioc, piper, cimbru, iar la final, 2 catei usturoi. Se fierbe totul la foc mic, 25 minute.

Copanelele se servesc cu garnitura de orez cu legume. Se pot adauga felii de mar langa orez.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise