Copanele marinate la cuptor

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 copanele de pui
  • 3 linguri mustar
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 10 linguri vin rosu
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

Copanelele le parlim pe flacara de puf, le spalam apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.

Intr-un bol amestecam mustarul, ketchup-ul, pasta de rosii, sare, piper, oregano, boiaua de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele.

Omogenizam toate acestea, apoi subtiem cu vinul si zeama de lamaie.

La final adaugam usturoiul curatat si pisat.

Punem copanelel in acest sos, le invartim bine, acoperim cu un capac si le dam la frigider peste noapte.

A doua zi tapetam o tava nu prea mare cu hartie de copt, o ungem cu ulei si turnam o cana de apa.

Asezam copanele si turnam tot sosul peste ele.

Acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins pentru 40 de minute.

Descoperim si le mai lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos.

Se servesc calde alaturi de garnitura dorita ( noi am servit cu pilaf) si ceva muraturi ;)

Daca le pregatiti o sa vedeti ca ies foarte bune. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise