Coq au vin in stil provensal

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -pulpite de pui;
  • -ardei gras rosu, galben, portocaliu;
  • -o ceapa taiata in felii mari;
  • -masline;
  • -o bucatica de unt;
  • -cimbru / maghiran / rozmarin / frunze de salvie;
  • -foi de dafin;
  • -piper;
  • -un catel de usturoi (pe care il lasam intreg in tava);
  • -putina pasta de tomate;
  • -putina boia de ardei dulce.

Mod de preparare

Bagam sub pielea pulpitelor cate o frunza de salvie, le frecam cu boia, adaugam totul in tava, turnam putin vin alb si bagam la cuptor, foc mediu spre mare. Dupa vreo 15 minute, cand se prajesc linistite, mai adaugam o jumatate de cana de apa, sa nu se arda (optional).

Am lasat puiul cam 50 de minute. Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise