Corabioare cu crema

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ptr aluat-aluat de tarta
  • 11/4pahar faina
  • 1/4pahar de apa
  • 2linguri zahar pudra
  • 150 gr de unt
  • ptr crema
  • 1budinca de crema cu gust de ciocolata sau vanilie
  • 250 ml smantina de frisca

Mod de preparare

Se face aluatul-intr-un bol se pune faina si zaharul praf se pune untul rece taiat cuburi si se faramiseaza impreuna se adauga apa si se formeaza aluatul care se tine la frigider 30 de minute.Cind se scoate de la rece se taia bucatele cu care se tapeteaza forme de tarte sau mafin se inteapa cu furculita ca sa nu se umfle la copt.Se coc corabioarele la 180 de grade pina se rumenesc.Se scot corabioarele pe un platou si se lasa la racit.

Crema-se bate budinca cu un pahar de lapte si putina esenta de rom si se umplu corabioarele cu crema.

Se bate smantina cu 1 lingura de zahar pina devine o frisca tare.Se orneaza corabioarele cu un mot de frisca dupa care se lasa la rece ptr citeva ore.

Se pot face aceleasi corabioare si cu crema de vanilie si deasupra se orneaza cu fructe proaspete si ca fructele sa nu se vejtejeasca stind in frigider se ung cu putina marmelada diluata de caise.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise