cornulete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 15-20 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 150 g maia veche
  • 10 zahar

Mod de preparare

Intr-un vas incalzit se pun 500 g faina, drojdia inmuiata intr-o cana cu apa calduta, maiaua veche, 1/3 cana cu apa si se framanta bine.Se presara cu faina, se acopera cu o carpa curata si se la sa sa dospeasca cca 1 1/2- 2 ore.

Dupa ce plamandeala a dospit, se adauga restul de faina si apa calduta, in care s-au dizolvat 10 g zahar si o lingurita de sare si se framanta pana ce aluatul nu se mai prinde de maini.

Se lasa la dospit , intr-un vas acoperit cca 30 minute, dupa care se rastoarna pe o planseta presarata cu faina si se imparte in cca 20 de bucati.Fiecare bucata se intinde cu sucitorul si apoi se ruleaza sub forma de corn.In interiorul lor se pot pune bucatele de rahar , gem, marmelada, jeleuri, cacao sau nuci.Se aseaza la o oarecare distanta intre ele, pe o tava de aragaz, unsa cu ulei si tapitata cu faina si se mai lasa 20-30 minute sa creasca.

Cu ajutorul unei pensule se ung pe deasupra cu apa in care s-a desfacut putina faina si se dau la cuptor.Timpul de coacere este de 14-18 minute, in functie de temperatura cuptorului.Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor se ung cu apa indulcita apoi se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar tos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise