Cornulete aperitiv

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/3 cană borş proaspăt (sau apă)
  • 1 1/2 căni ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 60-70 g drojdie (cât o nucă mărişoară)
  • făină (ceva peste 1 kg)
  • 300 g pasta de urzici
  • mărar tocat fin sau alte condimente după gust
  • seminţe de susan (câteva linguri)
  • tofu (orice sortiment de la Inedit, 2-3 cutiuţe)

Mod de preparare

Se amestecă drojdia în borşul călduţ cu o linguriţă de zahăr şi se amestecă bine, până face bule de gaz. Se adaugă un praf de sare, urzicile opărite şi scurse apoi răcite făcute cremă (cu mărunţitorul electric sau date de 2-3 ori prin maşina de tocat), mărarul, uleiul şi făină cât să se obţină un aluat bun de întins pe planşetă. Se lasă câteva minute să crească puţin.

Se întinde pe planşetă o foaie de 4-5 mm grosime, se taie în triunghiuri măricele (8 - 9 cm latura mare), se aşează baghete de tofu lunguţe pe o latură şi se rulează strâns. Se lasă puţin la crescut. Se udă cu un penson de silicon, se presară susan pe ele şi se coc în cuptor preîncălzit, pe hârtie de copt curată, cam (minim) jumătate de oră la 200 grade (foc potrivit spre tare la cuptor pe gaz).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise