Cornuleţe bicolore din liceu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Compoziţia :
  • 3 linguri de zahăr
  • 300 ml de lapte călduţ
  • 1 cubuleţ de drojdie
  • 2 linguri de făină
  • Compoziţia 2:
  • 2 ouă
  • 100 ml de ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 600 g de făină
  • 1-2 linguri de cacao
  • nucă de cocos
  • Sirop:
  • 200 g de zahăr
  • 100-150 ml de apă

Mod de preparare

Se amestecă prima compoziţie şi se lasă 20 de minute la dospit. Se adaugă compoziţia 2 şi se face un aluat.Se împarte în 2 părţi. La o parte se adaugă 1-2 linguri de cacao. Fiecare parte se împarte în 8-9 buc ati. O bucată albă şi una maro se pun una peste alta şi se întinde aluatul rotund se împarte în 8 părţi.Pe fiecare se pune dulceaţă, rahat, nucă măcinată şi se rulează spre interior.

Se pun în tava unsă şi se coc. După ce se coc, se tăvălesc prin sirop.

Se fierbe zahărul cu apă şi se face un sirop.

La sfârşit, se presară nucă de cocos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise