Cornulete bistritene

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 450 ml lapte
  • putina sare
  • 2-3 linguri cacao
  • faina cat cuprinde
  • pentru sirop:
  • - 400 g zahar
  • - 300 ml apa
  • - 2-3 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus , care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se framanta bine sa se omogenizeze cacaoa cu aluatul.

Din cele doua feluri de aluat se fac 8-12 gramajoare ( functie de cat de mari vreti sa fie cornurile), se acopera cu un prosop si se lasa la cald la dospit cam o ora.

Dupa ce a dospit frumos, se intinde rotund fiecare bucata si se suprapune una alba peste una maro( sau invers, cum vreti sa fie culoarea predominanta)si se taie in 8. Se ruleaza , se pun in tava peste hartia de copt si se mai lasa o ora la dospit in loc cald.

Se coc apoi in cuptorul dinainte incalzit pina foaia alba capata o culoare frumoasa aurie.

Asa fierbinti se trec repede prin siropul fiert din ingredientele mai sus mentionate.

Se lasa sa se raceasca apoi si se pot servi...

Pofta mare !

PS. timpul de preparare include si timpul de dospit al cornuletelor.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise