Cornulete ce ti se topesc in gura

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 3 linguri pline cu untura
  • 2 linguri otet
  • 6 galbenusuri
  • 4-500 g smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf cutit sare
  • Crema:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • putina sare
  • 2 linguri untura pentru uns foile

Mod de preparare

Faina se freaca bine cu untura pina se amesteca bine.Separat se amesteca smantana cu galbenusurile si otetul,adaugam coaja de lamaie, dupa care se toarna peste faina si se framanta bine.

Aluatul obtinut este destul de consistent si il impartim in 3 parti egale.

Din fiecare parte facem o foaie subtire ca de taitei care se unge cu untura topita .Presaram deasupra faina peste intreaga foaie si o facem sul.La fel procedam si cu celelalte doua parti.

Dam la rece la frigider pentru 2 ore aluatul.

Facem crema:

Albusurile cu sarea le batem tare spuma , adaugam zaharul si batem din nou pina se intareste albusul.

Adaugam nuca macinata, zaharul vanilat si esenta de rom si amestecam bine.

Cu facutul cornuletelor putem proceda in doua feluri:

- intindem una din cele 3 suluri in foaie foarte subtire , punem peste ea vreo 5 linguri de nuca cu albus si le intindem bine de tot intr-un strat cat mai subtire.Facem sul aluatul si il intindem apoi cu facaletul. Taiem cu cutitul patrate pe care le indoim in doua ,le presam putin cu degetele pe o latura si punem fasiile obtinute in tava pe hartia de copt. Dam tava la cuptorul dinainte incalzit , la 180 grade si lasam sa se coaca 25-30 minute.

- in a doua varianta,sulul il taiem in fasii cam de 5 cm pe care le intindemm bine de tot cu facaletul. Impartim( taiem) foaia obtinuta in 4 , adaugam cate o lingurita de nuca cu albus, rulam, dupa care asezam cornuletele in tava pe foaia de copt. Dam tava la copt cam 20-25 minute.

Dupa ce toate cornuletele sunt coapte si racite , le facem cu zahar praf deasupra.

Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise