Cornulete cu brinza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 2pahare de faina
  • 250 gr brinza moale 5% (care se unge pe piine)
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 200 gr de margarina cu gust de unt
  • ptr umplutura
  • 250 gr brinza de vaci
  • coaja de lamaie rasa
  • 3linguri zahar vanilat
  • stafide
  • putina sare

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta un aluat fraged.

umplutura

brinza se amesteca cu putina sare zaharul vanilat si coaja de lamaie si stafidele care le-am lasat putin sa se inmoaie.

Din aluat se intinde o foaie subtire se taie in triunghiuri si se pune la fiecare baza din umplutura de brinza asa sa fie pe toata lungimea. Se rasucesc in rulouri si se pun pe o tava cu pergament.Se coc la 200 de grade aproape 25 de minute pina sint aurii.Cine doreste le unge cu ou inainte de le pune la copt.Se presara cu zahar pudra. Sint foarte gustoase si fine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise