Cornulete cu cocos si nuca de post

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 ml apa
  • 100 gr nuca de cocos
  • 180 gr margarina la pachet
  • 50 gr zahar pudra
  • 1/2 de cub de drojdie mic
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 gr faina
  • 1 borcan mic gem de prune (ar fi de preferat un magiun ca sa fie mai gros)
  • 7-8 linguri nuca macinata
  • zahar pudra pentru tavalit

Mod de preparare

Apa o amestecam cu nuca de cocos, le punem pe foc si le fierbem cam 10 minute, amestecand sa nu se prinda de cratita.

O tragem deoparte dupa acest timp si lasam sa se raceasca complet.

Drojdia o frecam cu lingurita de zahar pana se dizolva.

Margarina o amestecam cu zaharul pudra si drojdia dizolvata.

Incorporam nuca de cocos racita, apoi coaja de portocala, sarea si esenta de rom.

Cernem faina, o punem treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa.

Gemul de prune il amestecam cu nuca macinata.

Rupem o bucata din aluat, intindem o foaie subtire si taiem triunghiuri.

Punem cate putin din amestecul de gem cu nuca, le rulam de la baza spre varf si le asezam pe o tava tapetata cu margarina si hartie de copt.

La fel procedam cu tot aluatul. Ies doua tavi mari de aragaz.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc putin, nu foarte mult.

Scoatem tava cand sunt gata si fierbinti le tavalim prin zahar pudra, apoi le asezam pe un platou.

Dupa ce s-au racit le acoperim pentru a se pastra fragede.

Sunt foarte, foarte bune!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise