Cornulete cu drojdie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • un plic drojdie uscata
  • 250 g unt
  • coaja rasa de lamaie
  • 70 ml lapteUumplutura: 100 g nuci macinate
  • 150 g gem de prune
  • un ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara
  • un galbenus
  • o lingura de lapte

Mod de preparare

Din faina, zahar, zahar pudra, galbenusuri, drojdie dizolvata in lapte, unt, sare si coaja de lamaie se framanta un aluat. Se lasa sa stea 60 min acoperit. Se intinde o foaie pe planseta tapetata cu faina. Se taie patrate care se ung cu crema si se ruleaza sub forma de cornulet.

Crema: nucile se amesteca cu gemul de prune, ou, zahar vanilat, scortisoara, esenta de migdale.

Se bate galbenusul cu laptele si se ung cornuletele pe deasupra. Se pun in tava tapetata cu hirtie si se coc la foc potrivit. Se presara cu zahar.

Se servesc calde sau reci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise