Cornulete cu gem

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • faina de griu,
  • 2 cani de untura topita,
  • l cana de apa calduta,
  • zahar,
  • gem de prune,
  • putina sare,
  • putina drojdie (o jumatate dintr-un pachetel mic)

Mod de preparare

Intr-o farfurioara adinca se pune 1 cana de apa calduta in care s/a dizovat drojdia, apoi se pun 3 linguri de zahar si 4 linguri de faina, care se amesteca bine si se aseaza pentru cca 20 min la un loc caldut, lasind sa creasca usor. Aceasta compozitie se toarna in vasul in care avem faina, se adauga putina sare si cele 2 cani de untura topita. Pregatim un aluat nu chiar tare,pe care il intindem pe planseta in asa fel incit foaia sa fie subtire. Se taie in triunghiuri sau patrate care se umplu cu gem sau alte umpluturi si apoi se ruleaza. Se aseaza in tava de copt si se coc la foc potrivit. Dupa coacere, calde, se rastoarna pe o hirtie unde avem zahar pudra cu vanilie, se tavalesc bine si apoi se aseaza pe platou.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise