Cornulete cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDIENTE: 500 gr faina, 100 gr zahar, 4 linguri bune de untura porc,3 oua,3 linguri bune de smantana,1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.
  • UMPLUTURA: 1.5-2 kg. mere,1 lingura unt,1 lingurita scortisoara,2 plicuri zahar vanilat,4 linguri zahar,1 esenta de rom,

Mod de preparare

Faina se amesteca cu untura apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins.Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi.Se taie patratele si se umlpu cu mere.

Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu putin unt si se calesc pana scade zeama apoi se adauga scortisoara,zaharul vanilat, zaharul,esenta de rom.

Cornuletele astfel obtinute se coc foc potrivit timp de 35-40 minute .Cand sunt gata coapte se lasa putin la racit si si apoi se dau prin zahar pudra.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise