Cornulete cu nuca

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 galbenus + 1 ou
  • 140 gr nuca macinata
  • 360 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar pudra pentru tavalit

Mod de preparare

Intr-un bol mixam untul ( trebuie sa fie la temperatura camerei) cu galbenusul, oul si zaharul pudra pana devine ca o pasta.

Incorporam nuca macinata, praful de copt, apoi faina si amestecam bine cu mana.

Dam aroma cu zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie.

Aluatul trebuie sa fie unul nelipicios si pe care sa il modelam usor.

Il infasuram in folie si il dam la frigider pentru 30 de minute.

Ungem o tava cu unt si punem hartie de copt.

Scoatem aluatul, rupem bucatele si formam cornulete (eu le-am dat o forma de potcoava).

Le asezam in tava si le introducem in cuptorul incins.

Le lasam acolo cat sa prinda o usoara culoare aurie.

Le scoatem cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca putin ( nu de tot) apoi le tavalim prin zahar pudra.

Sunt fragede si nu te mai saturi de ele!

Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise