Cornulete cu nuca

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 galbenus + 1 ou
  • 140 gr nuca macinata
  • 360 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar pudra pentru tavalit

Mod de preparare

Intr-un bol mixam untul ( trebuie sa fie la temperatura camerei) cu galbenusul, oul si zaharul pudra pana devine ca o pasta.

Incorporam nuca macinata, praful de copt, apoi faina si amestecam bine cu mana.

Dam aroma cu zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie.

Aluatul trebuie sa fie unul nelipicios si pe care sa il modelam usor.

Il infasuram in folie si il dam la frigider pentru 30 de minute.

Ungem o tava cu unt si punem hartie de copt.

Scoatem aluatul, rupem bucatele si formam cornulete (eu le-am dat o forma de potcoava).

Le asezam in tava si le introducem in cuptorul incins.

Le lasam acolo cat sa prinda o usoara culoare aurie.

Le scoatem cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca putin ( nu de tot) apoi le tavalim prin zahar pudra.

Sunt fragede si nu te mai saturi de ele!

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise