Cornulete cu nuci si vanilie. Reteta delicioasa de cornulete fragede si aromate

Cornulete cu nuci si vanilie. O reteta delicioasa ce imbina textura frageda a aluatului cu aroma intensa a nucilor si vaniliei. Aceste cornulete sunt perfecte pentru a fi savurate alaturi de o cana de ceai sau cafea, fiind ideale atat pentru sarbatori, cat si pentru orice ocazie speciala.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
12 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 g untura (sau 200 g unt rece, daca preferati)
  • 100 g zahar pudra (plus extra pentru decor)
  • 100 g nuci macinate fin
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat (sau esenta de vanilie, dupa gust)
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amestecati faina cu nucile macinate, zaharul pudra, zaharul vanilat si un praf de sare.

Adaugati untura (sau untul rece, taiat cubulete) si amestecati cu degetele pana obtineti un aluat nisipos.

Puneti oul in compozitie si framantati usor pana cand aluatul devine omogen si elastic. Daca aluatul e prea uscat, puteti adauga 1-2 linguri de smantana.

Incingeti cuptorul la 180°C si tapetati o tava cu hartie de copt. Rupeti bucati mici de aluat si modelati-le in forma de cornulete (semilune). Asezati-le pe tava, lasand spatiu intre ele.

Lasati-le la copt aproximativ 12-15 minute, sau pana devin usor aurii pe margini. Cornuletele trebuie sa fie fragede, asa ca aveti grija sa nu le coaceti prea mult.

Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati cornuletele sa se raceasca putin, apoi treceti-le prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat pentru un gust intens de vanilie.

Sfaturi:
Pentru un plus de aroma, puteti adauga cateva picaturi de esenta de migdale in aluat.
Cornuletele se pastreaza bine in cutii metalice sau borcane etanse, devenind chiar mai fragede dupa cateva zile.
Incearca si reteta de cornulete cu untura si rahat, cornulete tigarete sau cornulete cu untura si rahat. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise