Cornulete fragede

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 250 gr. untura porc
  • 100 gr zahar
  • 200 gr.smantana sau iaurt gras,eu am pus smantana
  • 3 galbenusuri
  • 15 gr drojdie
  • un praf de sare
  • si apa calduta cat cuprinde faina.
  • Pentru umplutura:
  • gem sau rahat, nuca macinata sau migdale macinate

Mod de preparare

Se pune intr-un bol mare faina, iar in mijloc se pune cubul de drojdie cu zaharul si se adauga putin apa calduta. Se amesteca si se lasa 10 min sa stea, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta bine pana devine un aluat pufos, moale, elastic

Dupa framantare se acopera bolul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, se lasa la loc cald. Dupa ce a dospit aluatul, pe masa de lucru presaram faina si intindem o foaie de aluat. Taiem triunghiuri si umplem cu gem, rulandu-le. Cornuletele se pun in tava cu hartie de copt, circa 20-25 minute la foc mic, iar cand se racesc se pudreaza cu zahar pudra si vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise