cornulete fragede cu rahat

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 0,200g unt cu 80% grasimi
  • o,200g smintina 32%grasimi
  • drojdie de bere cit o aluna,2 linguri de apa calduta
  • razatura de lamaie, vanilie
  • 0,360-0,400 faina
  • 0,200g rahat simplu
  • 0,100g zahar pudra vanilat

Mod de preparare

untul se spumeaza cu smintina la robot pina i-si dubleaza volumul se adauga drojdia de bere dizolvata in apa,se adauga faina se amesteca prin rasturnarepina se incorporeaza toata faina .

se tine la rece cel putin 1/2 ora

pe planseta de lucru se presara faina, se pune aluatul pe planseta, se presara si pe aluat putina faina,aluatul se intinde cu facaletul aproximativ de 1/2 cm ,se taie in triunghiuri se pun bucatele de rahat pe fiecare triunghi, se ruleaza,se tin aprox 1/2 ora la crescut dupa care se coc la foc moderat 15-18 min in functie de marimea cornuletului,se lasa la temperat se pudreaza cu zahar pudra vanilat

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise