Cornulete fragede cu untura

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr smantana
  • 500 g untura
  • 2 plicuri praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta vanilie
  • 1300-1400 gr faina(depinde mult daca smantana este mai subtire sau mai groasa)
  • Umplutura:
  • 1 castron cu nuca macinata
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 esenta rom
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • putin lapte pentru inmuiat nuca
  • rahat
  • zahar pudra cu gust de vanilie

Mod de preparare

Aluatul:

Smantana si untura (de la temperatura camerei) le omogenizam.

Adaugam praful de copt, coaja rasa de lamaie, praful de sare si esenta.

La urma turnam faina treptat si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, gen plastilina.

Il lasam 5 minute deoparte si pregatim umplutura.

Umplutura:

Nuca macinata o amestecam cu cacaoa, coaja de lamaie rasa, zaharul si esenta.

Amestecam bine ingredientele uscate apoi punem putin lapte, cat sa se inmoaie nuca si sa fie ca o pasta grosuta.

Rahatul il taiem fasiute pe lung.

Rupem bucatele de aluat si intindem o foaie cu sucitorul, cam de 1 cm grosime.

Taiem patratele, pe un colt punem fie o bucatica rahat, fie jumatate de lingurita cu umplutura de nuca apoi le rulam.

Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.

Asezam cornuletele in tava apoi le dam in cuptorul incins, dar temperatura sa fie potrivita.

Le lasam cat sa se usuce putin 15-20 minute maximmmmmmmmmmmmm!!!!!!

Cat timp se coc acestea pregatim alta tava de cornulete.

Si procedam la fel pana terminam aluatul.

Cand sunt gata, le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca.

Reci le tavalim prin zahar pudra vanilat.

Se pastreaza in cutii sau intr-un bol dar le acoperiti sa nu se usuce.

Oricum rezista mult, in caz ca nu se mananca repede.

Vi le recomand cu drag.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise