Cornulete sarate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 250g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 l lapte caldut
  • 1 galbenus
  • drojdie cit o nuca
  • Pentru uns :unt moale amestecat cu ou
  • Pentru presarat deasupra :chimen si sare

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie,putin lapte,un pic de faina si zahar si se lasa sa creasca

Se adauga restul ingredientelor,se framinta bine si se imparte in 8 bile care se lasa sa mai creasca

Din fiecare bila se face foaie care se taie in triunghiuri,se ruleaza cornulete care se ung cu unt si ou si se presara cu sare si chimen .

Se coc la cuptor moderat

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise