Cornuri cu magiun

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 24 de bucati:
  • Aluatul:
  • 600 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar
  • o ligurita jumate de drojdie
  • un zahar vanilat
  • coaja unei lamai si a unei portocale
  • 100 ml apa
  • Umplutura:
  • un borcanel cu magiun
  • 50 g nuca
  • 2 albusuri bature spuma
  • 2 linguri cacao
  • o lingura faina
  • esenta de rom
  • Siropul:
  • o ceasca de apa
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanlat

Mod de preparare

Dizolv drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Las 5 mintue sa creasca, incorporez celelalte ingrediente in ordinea prezentata.

Framant pana se dezlipeste aluatul de lighean si de mana. Las sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Pentru crema:

Incorporez gemul cu nuca macinata,cacao,faina,esenta si albusurile batute spuma.

Siropul il obtin prin fierberea apei cu zaharul si zaharul vanilat.

Dupa ce a crescut aluatul,il impart in trei parti egale. Pe o planseta intind un cerc pe care il impart in 8 parti egale. Pe fiecare fasie de aluat, asez cate o lingurita de compozitie de gem. Modelez cornurile pe care le asez pe tava unsa. Las sa mai creasca 20 minute,dupa care la dau la cuptorul incins pana se rumenesc (20-30 minute, in functie de cuptor).La fel procedez cu fiecare din cele 3 parti de aluat.Dupa ce scot tava din cuptor, insiropez cu un penson fiecare corn pe ambele parti. Las sa se zvante pe un sevet de hartie, dupa care le pudrez.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise