Cornurile Laureilaurentiu

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g apa calduta
  • 500 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 1-2 lingurite sare
  • 1 plic drojdie uscata(12g)
  • 1 lingura rasa zahar
  • 1 galbenus
  • seminte susan
  • ulei

Mod de preparare

Primele 6 ingrediente se introduc in masina de paine si se programeaza masina pe programul\"aluat\"DOUGH.

Dupa ce aluatul este framantat si dospit, cand este gata programul de aluat, se scoate aluatul din masina pe o tava( masa) unsa cu ulei si se fac din el, 8-12 mingiute.

Acestea se intind cu mana ( ca langosul)si se ung cu ulei, apoi se ruleaza , dupa care se innoada.

Se ia pe rand fiecare corn se intinde iar ,cu mana sau cu sucitorul si se ruleaza in forma de cornuri.

O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza in ea cornurile care vor fi presarate deasupra cu seminte de susan.

Daca pregatim cornurile sa nu fie de post , le ungem prima data cu galbenus de ou amestecat cu doi stropi cu apa si apoi presaram susanul.

Mai lasam cornurile la cald 15 minute sa creasca apoi le dam la cuptorul dinainte incalzit pina se rumenesc bine deasupra, cam 30 minute.

Pofta mare !

PS. multumesc frumos Laura pentru reteta !!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise