Coronita cu ciocolata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 75 gr unt
  • 2 oua
  • 25 gr drojdie
  • 200 ml lapte caldut
  • esente ( eu am pus de portocale)
  • 4 linguri zahar
  • un strop de sare
  • Pentru uns foaia ne trebuie 50 gr unt topit
  • Pentru umplutura: ciocolata taiata marunt (2-3 ciocolate)
  • Pentru uns deasupra: 1 galbenus, 50 ml lapte

Mod de preparare

Mai intai se face maiaua, deci drojdia se pune intr-un castronel cu 50 ml lapte si o lingurita de zahar, si se lasa langa o sursa de caldura pana cand creste.

Faina se pune intr-un castron mare, se toarna drojdia, zaharul,praful de sare, untul taiat cubulete, laptele, ouale si esentele .

Se framanta toate cca 20 minute, daca aveti masina de facut paine, este foarte bine ca face ea toata munca...;-), dupa care se lasa la dospit 1 ora intr-un loc cald, ferit de curent.

Dupa ce aluatul a dospit, se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina si se intinde cu sucitorul o foaie de cca 1 cm care se unge cu untul topit si se presara ciocolata taiata cubulete.

Dupa ce am intins ciocolata uniform pe toata suprafata, rulam foaia strans, pana se formeaza un rulou. Dupa ce am format ruloul, il taiam in rondele de cca 2 cm.

In tava de tort, punem hartie de copt si aranjam in marginea tavii rondelele in cerc, petrecandu-se una cate una pana obtinem un cerc, si lasam la dospit pentru inca 1 ora.

Amestecam un galbenus cu lapte, si ungem coronita cu o pensula. Deasupra presaram zahar si dam la cuptor la foc potrivit.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise