Coronita cu dulceata de visine si nuca

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200ml lapte
  • 1 varf sare
  • 1 lingura zahar
  • 100g unt topit
  • 1 ou (batut putin)
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 200g dulceata de visine
  • 200g nuca macinata
  • 2 linguri zahar
  • Pt glazura:
  • 1 ou batut bine
  • 1 lingura zahar tos

Mod de preparare

Pentru aluat, punem ingredientele exact in ordinea enumerata mai sus, in masina de paine. Apoi o setam pe programul de framantare si dospire, o lasam sa-si faca treaba si asteptam semnalul sonor, final !.

Intre timp amestecam intr-un bol nuca macinata cu cele doua linguri de zahar si pregatim sa avem la indemana si dulceata de visine . Putem folosi orice dulceata dorim, singura conditie este sa aiba consistenta tare (sa nu fie apoasa, deoarece va curge)!

Cand aluatul este gata, il scoatem din masina de paine, pe planseta de lucru putin unsa si cu sucitorul intindem o foaie dreptunghiulara, de aprox 5cm grosime. Cu un cutit, repartizam pe toata suprafata gem si presaram deasupra nuca cu zahar. Rulam aluatul cat mai strans apoi il asezam in tava “de guguluf” unsa in prealabil cu putin unt. Lasam cam 20’ sa creasca. Cu o foarfeca de bucatarie, crestam aluatul din loc in loc(vezi foto). Ungem cu oul batut si presaram zahar deasupra. Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 45’.

Taiem in felii si servim dupa ce se raceste !

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise