Coronite cu ricotta

Este o reteta frantuzeasca, cu un gust deosebit.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 250 g branza ricotta
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 1 lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • unt pentru uns formele

Mod de preparare

Este o reteta frantuzeasca, cu un gust deosebit.

Se bat bine ouale cu zahar, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie, iar dupa ce si-au dublat volumul, se adauga ricotta, se amesteca bine, apoi faina cernuta cu praful de copt, iar la final apa de flori de portocal.

Dupa omogenizare, se pune aluat cu lingura in forme mici de guguluf unse cu unt si la cuptor vor sta 30 min la foc mic. Se pot folosi si forme de briose in lipsa celor de guguluf.

Dupa ce s-au copt, se scot pe un platou, deasupra se pudreaza cu zahar sau se pune un toping de fructe de padure.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise