Cosulete de aluat fraged cu rubarba

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200g margarina
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 400g rubarba
  • 200g zahar
  • 50g margarina
  • 40g margarina pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat: se amesteca toate ingredientele, apoi invelim aluatul in folie alimentara si il dam o ora la frigider. Intre timp punem intr-o cratita rubarba taiata feliute cu margarina si zaharul si calim rubarba 15 min.

Dupa o ora scoatem aluatul din figider , ungem 4 forme de ceramica cu margarina rupem aluatul in 8 bucati, 4 mai mari si 4 mai mici; intindem cu mana cele 4 bucati de aluat mai mari in forme, apoi mai dam la frigider 15 min, dupa care scoatem formele din frigider , punem umplutura de rubarba care s-a racit intre timp, iar din bucatile de aluat mici formam 4 cercuri de aluat pe care le punem deasupra umpluturii de rubarba si pe care le intepam cu furculita. Dam la cuptorul incins la foc potrivit pentru 30 min.

Se pot servi ca atare sau cu frisca sau sos de vanilie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise