COTLET DE PORC CARAMELIZAT

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ex. 4 buc cotlet de porc cu os
  • cimbru
  • zahar tos
  • Pentru sos :
  • 2 cepe
  • supa de carne,supa de legume sau apa fiarta
  • un borcanel cu capere
  • zeama de lamaie
  • piper,cimbru,busuioc

Mod de preparare

Cotletele se spala,se zvanta foarte bine,se ung cu ulei pe ambele parti,se presara cu zahar tos tot pe ambele parti si se prajesc intr-o tigaie cu 1-2 linguri cu ulei de masline cate 5 minute pe fiecare parte.

Datorita zaharului, cotletele vor fi prajite, caramelizate frumos si vor avea o culoare aurie deosebita.

Prepararea sosului:

Intr-o craticioara se amesteca ceapa tocata foarte fin cu caperele,se toarna putina supa de carne,supa de legume sau apa fiarta,zeama de lamaie dupa gust si se potriveste de sare,piper,cimbru,busuioc.Se fierbe cateva minute pana se obtine consistenta dorita si se serveste alaturi de cotlete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise