Cotlet de porc cu garnitura si sos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cotlet de porc
  • 2 morcovi
  • o radacina patrunjel
  • o radacina pastarnac
  • 2-3 linguri unt
  • 1/2 kg cartofi
  • patrunjel verde
  • Sosul:
  • o lingura faina de grau
  • 2 linguri unt
  • 100 ml amantana
  • 50 ml vin alb
  • un galbenus de ou
  • sare,piper,cimbru,enibahar

Mod de preparare

Feliem cotletul,il condimentam si il facem pe gratar.

Fierbem cartofii

Radacinoasele le taiem sub forma de betisoare cu un cutit ascutit si le sotam in unt.Trebuie sa ramana crocante.Asezam pe farfurie cartofii strecurati,carnea si soteul de radacinoase.Ornam cu patrunjel verde.

Sosul il pregatim astfel:

Incingem tigaia cu unt, adaugam smantana cu galbenusul de ou si faina-batute pana la omogenizare.Dupa 2-3 minute adaugam vinul si condimentele.Lasam sa se ingroase ca o smantana deasa.

Servim sosul peste carne si legume.

Este o friptura delicioasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise