COTLET UMPLUT CU SPARANGHEL

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,2kg.cotlet de porc cu os,
  • 2dl. bere blonda,
  • 3 catei de usturoi,
  • 1 lingurita mustar de Dijon,
  • 1/2 dl. ulei,
  • sare,
  • piper proaspat macinat;
  • Pentru umplutura:
  • 1 cutie sparanghel,
  • 30g. unt,
  • 3 felii de paine inmuiate in apa,
  • 1 manunchi patrunjel,
  • 1 ou,
  • pesmet,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Cotletul se spala, se sareaza,se pipereaza , i se face cu un cutit ascutit o deschizatura in mijloc, unde se va pune umplutura de sparanghel si se freaca cu mustarul amestecat cu cateii de usturoi zdrobiti.Se pune intr-un bol si se varsa peste cotlet uleiul amestecat cu berea.Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la macerat peste noapte,in frigider.

2.Se prepara umplutura:se scurge sparanghelul din conserva, se taie marunt si se pune in untul fierbinte.Se scoate intr-un bol, se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa,,oul,sarea, piperul,patrunjelul tocat fin si atata pesmet cat sa se obtina o umplutura nu exagerat de densa , care , cu ajutorul unei linguri se pune in deschizatura facuta in cotlet.

3.Bucata de cotlet cu os se aseaza intr-o tava si se stropeste cu baitul in care s-a tinut carnea,se mai adauga 1-2 dl. bere,se acopera cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul preincalzit si se coace la 190*C cca.40 de minute.Se scoate folia si se mai rumeneste inca 10 minute.

4.Pe un platou se toarna sosul din tava , iar peste se aseaza cotletele taiate si se servesc cu garnitura dupa dorinta: de cartofi, orez, paste , muraturi, legume inabusite etc. si ,bineinteles, bere.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise