Cotlete de miel cu ierburi aromate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cotlete de miel,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 3 picaturi ulei aromat de rozmarin,
  • sare,
  • piper.
  • Pentru garnitura: 350 g orez fiert pe jumatate,
  • 40 g unt,
  • 1 legatura busuioc,
  • 1 legatura coriandru,
  • 4 fire de menta.

Mod de preparare

Amestecati uleiul de masline cu cel de rozmarin, ungeti cotletele de miel cu amestecul astfel obtinut si lasati-le sa stea 15 minute la temperatura camerei, ca sa se impregneze bine carnea cu parfumul de rozmarin.

Puneti orezul pe foc, impreuna cu untul si cu ierburile aromate taiate marunt si dupa ce s-a fiert, tineti-l la cald.

Incingeti gratarul (de fonta) si asezati pe el cotletele de miel foarte putin scurse. Lasati-le sa se patrunda 3-4 minute pe fiecare parte si condimentati-le cu sare si piper.

Serviti-le fierbinti, impreuna cu garnitura de orez.

Atentie: Uleiurile esentiale folosite la gatit parfumeaza bucatele fara a avea gustul amarui al plantelor (ca rozmarinul sau cimbrul), dar nu puneti mai mult de 2-3 picaturi!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise