COTLETE DE PORC CU GHIMBIR SI MERE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc cu os(cca.750g in total),
  • 3 mere rosii,
  • 1 radacina ghimbir de 5 cm.,
  • 300ml. suc de mere neindulcit,
  • 25g.unt nesarat;

Mod de preparare

1. Se fac mai multe taieturi adanci in carnea cotletelor cu un cutit ascutit - se vor rumeni mai frumos si mai uniform. Se freaca cu sare si piper.

2. Se curata merele de cotor si samburi si se taie cubulete. Se pun intr-un vas. Se adauga ghimbirul ras.

3. Se rumenesc cotletele in putin ulei incins, 3-4 minute pe fiecare parte, apasandu-le, pentru a-si lasa grasimea in tigaie - astfel, sosul va fi mai gustos, iar cotletele se vor rumeni mai bine. Dupa 2 minute, se adauga merele si ghimbirul si se lasa inca 3 minute, pana se rumeneste bine carnea. Se scot cotletele si se lasa merele in tigaie. Peste mere se toarna sucul de mere si se lasa sa fiarba, amestecand mereu, pana se ingroasa sosul si scade la jumatate (cca.5 minute). Se adauga untul, amestecand pana se topeste. Se potriveste de sare si se toarna sosul peste cotlete.

4. Se serveste preparatul cu salata de cartofi noi, ceapa verde si un vin rosu sec.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise