COTLETE DE PORC CU SOS DE ANANAS

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc;(a 400g.fiecare)
  • Pentru bait:
  • 4 catei de usturoi,
  • 3 linguri de suc de portocale,
  • 1 lingura mier,
  • 2 linguri otet de vin rosu,
  • 1 lingurita oregano,
  • 1 lingurita chimen pisat,
  • 1/2 lingurita coriandru pisat,
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1/2 lingurita praf de chili;
  • Sosul de ananas:
  • 1/2 ananas,
  • 1 cepa rosie,
  • 1-2 ardei iuti,
  • 4 linguri suc de lamaie verde,
  • coaja de la o lamaie verde,
  • 2 linguri frunze de coriandru,
  • sare,
  • sos Tabasco(din comert);

Mod de preparare

1. Cotletele de porc se tin in bait o ora. Se frig apoi cate 8-10 minute, pe fiecare parte.

2. Se prepara sosul de ananas: ananasul curatat se taie cubulete; la fel se taie si ceapa. Ardeiul iute se taie rotocoale; toate se amesteca cu sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie si cu coriandrul tocat marunt. Se sareaza si se adauga sos Tabasco, se amesteca si se lasa la rece 30 de minute.

3. Cotletele se servesc cu sosul de ananas si cu un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise