Cous cous in stil indian

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 1 cana mare de cous cous
  • 1 cana mare de apa fiarta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 si 1/2 lingurita curry
  • 1/2 dintr-un piept de pui sau curcan
  • 2 cepe mai mari
  • 2 ardei capia rosii
  • suc de rosii aproximativ 1 si 1/2 cana
  • 1 vf cutit de chilli
  • 1/2 lingurita piper rosu macinat
  • 3 linguri de stafide
  • sare

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui si se sterge cu un prosop de bucatarie apoi se taie fasii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se da prin masina de tocat sau se mixeaza sa iasa o pasta. Se incinge ulei intr-un wok si se caleste pieptul. Se scoate si in grasimea ramasa se caleste ceapa in continuare apoi se adauga ardeiul rosu, stafidele, 1 lingurita curry, chilli, piperul rosu si putina sare. Se adauga apoi si puiul si se mai caleste cateva minute. La sfarsit se adauga sucul de rosii sau pasta de tomate diluata cu apa fiarta si se lasa putin la fiert. De preferat a se pune putin chilli, a se gusta si daca mai trebuie sa se adauge. Se masoara cu aceeasi cana cous cous-ul si apa. Cand clocoteste apa o punem peste cous cous, adaugam 1/2 lingurita de curry si cele 2 linguri de ulei de masline, putina sare si amestecam repede. Se acopera cu ceva si se lasa vreo 5 minute sa se umfle. Se aseaza cous cous-ul pe farfurie si deasupra sosul cu carne.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise