COVRIGEI CU MAC/SUSAN/SARE MAI MARE

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 - 600 grame de faina
  • - 150 grame margarina
  • - 200 mililitri lapte
  • - 30 grame drojdie
  • - 2 oua
  • - un pachetel de mac
  • - susan
  • - chiar sare mai mare

Mod de preparare

1.Se pune drojdia in lapte caldut si se tine asa aproximativ 15 minute

2.Drojdia impreuna cu laptele se pun peste faina si se amesteca.

3.Adaugam un ou, margarina si framantam bine

4.Intindem aluatul cu un facalet si taiem fasii subtiri, carora le putem da diferite forme, ii putem impleti etc.

5.Formele astfel obtinute se ung cu ou si se presara mac sau susan ori sare mai mare.

6.Se pun intr o tava unsa cu ulei sau in care am pus hartie de copt si o introducem in cuptorul incalzit in prealabil timp de 15 minute, pana ce obtin acea culoare aurie

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise