Covrigei cu susan

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de faina
  • 1pahar de ulei
  • 1margarina
  • 11/2 pahar apa
  • 2 prafuri de copt
  • 100 gr susan prajit
  • 1 lingurita de sare
  • 2linguri de zahar
  • 2prafuri de vanilie
  • 1ou pentru uns
  • 50 gr de susan ptr ornat

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina se adauga margarina bucatele si uleiul si se amesteca si treptat se adauga restul ingridentelor.(se poate pregati aluatul cu robotul de bucatarie si atunci se adauga toate componentele odata). Se incalzeste cuptorul la 180 de grade,se pune pe tava pergament, si se rup bucatele de aluat si se fac covrigei mici.Intr-un castronas se toarna susan si in altul se bate oul cu putina apa.Se inmoaie covrigei in ou si in susan si se pun pe tava.Se coc 12 minute sau pina sint aurii.Se pot pastra intr-o cutie ermetica merg foarte bine cu bere.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise