Covrigei cu susan

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de faina
  • 1pahar de ulei
  • 1margarina
  • 11/2 pahar apa
  • 2 prafuri de copt
  • 100 gr susan prajit
  • 1 lingurita de sare
  • 2linguri de zahar
  • 2prafuri de vanilie
  • 1ou pentru uns
  • 50 gr de susan ptr ornat

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina se adauga margarina bucatele si uleiul si se amesteca si treptat se adauga restul ingridentelor.(se poate pregati aluatul cu robotul de bucatarie si atunci se adauga toate componentele odata). Se incalzeste cuptorul la 180 de grade,se pune pe tava pergament, si se rup bucatele de aluat si se fac covrigei mici.Intr-un castronas se toarna susan si in altul se bate oul cu putina apa.Se inmoaie covrigei in ou si in susan si se pun pe tava.Se coc 12 minute sau pina sint aurii.Se pot pastra intr-o cutie ermetica merg foarte bine cu bere.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise