Covrigi cu miere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g miere
  • 4 oua
  • 200 g faina secara
  • 200 g faina de grau
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri suc de lamaie

Mod de preparare

Mixam mierea cu 3 oua si cu bicarbonatul, dizolvat in sucul de lamaie, punem faina de secara si cea de grau ,amestecam si framantam cu tragere de inima . Lasam aluatul, sa se odihneasca 25 de minute. Luam din el bucatele si formam covrigi , configuratia lor va fi data de imaginatia si priceperea operatorului culinar.Asezam covrigii intr-o tava, ii ungem cu 1 albus de ou amestecat cu 1 lingurita de miere si ii coacem la foc potrivit. POFTA BUNA !!!! PROVERB TURCESC : Cu mana framanta coca, iar cu ochii fugareste vitelul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise