Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de covrigi cu susan. Simit reteta de covrigi turcesti cu susan.

Portii
16
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 900 g faina
  • 20 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 2 linguri de unt (50 g)
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 3 linguri de miere sau melasa de struguri
  • Decor:
  • 200 g susan alb

Mod de preparare

Reteta de covrigi turcesti cu susan - Simit este delicioasa si foarte usor de preparat. Covrigii sunt deliciosi, cu o crusta gustoasa, crocanta de susan si interior moale si pufos.

Intr-un vas punem drojdia, lingura de zahar, putin lapte cald (din cantitatea data), amestecam si lasam 10 minute sa se activeze.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, restul de lapte amestecat cu apa (calde) si untul moale. Cand drojdia a crescut, o turnam in bol si framantam 10-12 minute, pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Acoperim si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intre timp punem susanul intr-o tigaie si-l rumenim la foc mic, amestecand continuu.

Pentru sirop se amesteca apa cu mierea pana cand aceasta se dizolva.

Cand aluatul a crescut frumos, il impartim in 16 bucati (aproximativ 93 g/una) si modelam covrigii ca in imaginile date.

Ii trecem prin sirop si apoi prin susan. Ii asezam in tavi si, inainte de a-i coace, se mai intind in tava, tragand usor din centru spre exterior, sa-i mai subtiem.

Coacem covrigii 20-25 de minute la 200 de grade C, cuptor preincalzit, pana se rumenesc usor.

Reteta de covrigi turcesti cu susan - Simit se poate face si in varianta de post, inlocuind laptele cu apa si untul cu ulei. Eu va recomand cu drag sa incercati reteta de covrigi turcesti, sunt deliciosi. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise