cozido a portuguesa

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • doua urechi de porc, doua unghii de porc, 500 g costita de porc proaspata, 300 g muschi de vaca, trei carnati de casa afumati si un sangerete
  • 5 - 6 cartofi, 1 varza dulce, 5 - 6 morcovi, 2 - 3 ridichi albe, cateva frunze de varza portugheza.
  • se serveste cu orez alb si fasole boabe fiarta.
  • Pentru orezul alb:
  • 3 catei de usturoi, 2 cani de orez si patru cani de apa clocotita.

Mod de preparare

se pune carnea de porc cu multa sare la macerat minim 12 ore.

se spala bine carnea de sare si se pune la fiert intr-o oala astfel incat apa sa acopere complet carnea. Cand este bine fiarta se scoate si se pune varza dulce taiata in patru, frunzele de varza portughezaintregi, cartofii taiati in jumatate, morcovii taiati pe lung in jumatate, ridichiile taiate in jumatate, . Deasupra se pun trei carnati afumati si un sangerete( de preferat sa fie intepati cu fruculita sau cutitul ca sa nu se sparga).

dupa ce au fiert legumele se scot din apa in care au fiert si se pun pe un platou.deasupra se aseaza carnea fiarta taiata mai mic si carnatii taiati in rondele groase de doua degete.

se serveste cu orez alb si fasole boabe fiarta.

Pentru orezul alb:

3 catei de usturoi, 2 cani de orez si patru cani de apa clocotita.

Se calesccateii de usturoi in ulei cat sa devina transparenti se pune orezul si se lasa sa se caleasca amstecand continuu pana devine alb opac.Se pune apa clocotita si se lasa sa fiarba 5 minute la foc mare. Se sareaza dupa gust si se da focul cat de mic posibil si se pune capacul. Se mai lasa pana seaca apa complet si se ia de pe foc. Se lasa acoperit ca sa fiarba complet in aburi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise