cozonac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 ml lapte (caldut)
  • 200 ml ulei
  • 3 oua
  • drojdie de\'\' 50 de bani\'\'
  • sare
  • 5 lg zahar( se poate si mai mult dc vreti mai dulce)
  • aprox. 1 kg faina

Mod de preparare

ingredientele -FARA FAINA doar 4 linguri(restul de faina dupa dospire) se amesteca si se lasa sa stea la cald O ORA . apoi se adauga restul de faina si se framanta pina cind acesta este bine amestecat aproximativ 9-10 minute.

din acest aluat ies 2 cozonaci.

se imparte coca in doua; intr-una se adauga cacao

Atentie coca care contine cacao trebuie framantata mai bine pt a putea intra cacaoa bine in ea

impart pe rind fiecare coca si cea cu cacao si cea fara in cite 2 parti egale.

apoi pe rand intind coca(1) fara cacao in forma dreptunghiulara apoi una cu cacao la fel care o si pun peste cea simpla iar preferential se poate adaufa nuci, stafide rahat si se impatura apoi se pune in tava ;

la fel si celalalt cozonac; se ung deasupra cu galbenus si se presara z. vanilat

se lasa sa stea inca 20 de min apoi se introduca in cuptorul incalzit in prealabil

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise