Cozonac cu nuca Dobre

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1 kg faina, 50 g drojdie, 500 ml lapte, 300 g zahar, 10 galbenusuri, 150 g unt, 1 varf cutit sare, un plic de 30 g zahar vanilat, 50 ml esenta de rom, coaja rasa de la 2 lamai, ulei pentru framantat aluatul (200-250 ml)
  • Pentru umplutura: 300 g nuci macinate, 5 linguri zahar, 2 linguri cacao, 100 ml lapte, 2 linguri esenta de rom, o mana de stafide

Mod de preparare

1. Se pregatesc ingredientele pe o tava pentru a le avea la indemana (faina, zaharul si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise