Cozonac cuib de viespi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 300 g. faina
  • 100 ml lapte
  • un ou
  • 20 g margarina topita si racita
  • 2 linguri fructoza sau inlocuitori zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un plic drojdie uscata
  • sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pt.umplutura
  • 50 g.unt topit
  • nuca macinata(100-200 g,in functie de cum se prefera)
  • 100 g fructoza sau inlocuitor zahar
  • o lingura cacao
  • o esenta de rom
  • un ou si doua linguri de lapte pt uns

Mod de preparare

Pentru aluat am folosit masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in ordinea urmatoare: laptele,oul,margarina topita si racita,fructoza,zaharul vanilat,sarea,coaja de portocala,faina si drojdia ,dupa care se selecteaza programul pentru framantare. Intre timp se prepara umplutura. Intr-un castron se adauga nuca cu cacao,fructoza si esenta de rom.

Dupa terminarea programului,se ia aluatul si se intinde o foaia subtire,se unge cu untul topit si se intinde umplutura,se ruleaza si se taie in bucati de 4-5 cm.

Se pregateste cu hartie de copt o tava rotunda si se aseaza in cerc bucatile rezultate. Se lasa sa creasca o jumatate de ora,dupa care se ung cu oul batut cu lapte si se da la cuptor,la foc potrivit ,pentru aproximativ jumatate de ora.Daca se doreste,cat timp este cald, se poate unge cu miere.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise