Cozonac neframantat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 kg faina
  • 50 gr dojdie
  • 300 gr zahar
  • 1/2 lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250gr unt
  • 1 praf de sare
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Faina se cerne si se amesteca in ea drojdia. Se separa ouale: cinci albusuri se pun deoparte; opt galbenusuri si trei albusuri se bat bine cu sare. Zaharul se dizolva in lapte si apoi se adauga in lapte galbenusurile batute cu cele trei albusuri, coaja de lamaie, zaharul vanilat si totul se amesteca cu faina amestecata cu drojdie pana devine un aluat consistent. Cand aluatul a devenit omogen, se amesteca cu mana de la fund catre suprafata; se pune treptat in aluatul untul taiat si care a fost bine frecat de rece ca sa nu contina apa si se incorporeaza bine untul. Se lasa la cald ca sa creasca 1-1 1/2 ora.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise